Typer spilleregler i fotballspill

Fotballspiller styrer

Regler for fotballspillere inkluderer reglene for høyde på mål, felt og ball, reglene for dommer på vakt og detaljene i denne artikkelen.

Fotball er en veldig populær sport fra fortiden til nå, den nytes også av alle mennesker, både voksne og barn.

Hvem kjenner ikke Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi? Sikkert alle vet det. Disse to menneskene er profesjonelle fotballspillere som er veldig berømte i dag på grunn av deres ekstraordinære prestasjoner i fotballverdenen.

Populariteten til fotball gjelder ikke bare spillerne, i den er det spilleregler som gjør fotball vakrere.

Vi kjenner kanskje allerede til noen fotballregler som feltstørrelse, mål, antall spillere, offside-vilkår og mange flere. Regler for fotballspillere er laget av FIFA slik at man håper at det kan være kjent fra både spillerne og fotballpublikummet.

Så, hva er reglene for spillere i fotball laget av FIFA? La oss se på følgende forklaring.

1. Målet

fotballspiller regler

Målet i en fotballkamp har en målhøyde på 2,44 meter og en bredde på 7,32 meter.

2. Fotballbane

I følge FIFA er størrelsen på fotballbanen for internasjonale kamper, dvs.

3. Ballen

Kulen har en rund form og veier ca 396-453 gram og har en omkrets på ca 68-71 cm.

4. Spilleregler

Før du starter en kamp, ​​må spillerne riste hverandres hånd med motstanderen.

Deretter vil dommeren kaste en metallmynt der hver lagkaptein velger den ene siden av mynten. Valg av siden på mynten der kapteinen kan velge startball eller mål.

5. Antall spillere

Antall spillere for hvert lag i en fotballkamp, ​​nemlig 11 spillere.

Hvis antall spillere er mindre enn 7 spillere eller 4 spillere får rødt kort, mister et lag kampen

6. Lagkaptein

Hvert lag har en kaptein som har ansvaret for å diskutere med dommeren hvis det er problemer i kampen.

7. Regler for bruk av tilbehør

I kamper har spillerne lov til å bruke tilbehør som f.eks

• Jersey

Trøyen som brukes, må ikke være den samme mellom de to lagene, både i farge og mønster. Hvert lag har minst to trøyer, nemlig hjemmetrøyen (hjemmekamp) og bortetrøyen (bortekamp).

• Fotball sokker og dekk

I fotballkamper er spillerne pålagt å bruke sokker og dekk. Bruk av dette tilbehøret tar sikte på å beskytte skinnene og redusere risikoen for personskader.

• Hansker

Spesielle hansker som brukes til keepere er nyttige for å beskytte hendene mot harde spark og gjøre det lettere å fange ballen. Bortsett fra det, kan andre spillere også ha det på et kaldt eller snødekt sted.

• Hodeplagg

Hodetrekk brukes spesielt for spillere som har fått hodeskader.

8. Dommer

Dommeren har ansvaret for å lede spillet og ta avgjørelser når en spiller begår et foul. Dommeren blir assistert av to assistentdommere i felten når han utfører sine plikter.

9. Assisterende dommer

Assistentdommeren blir ofte referert til som linjemann. Linesman har ansvaret for å hjelpe hoveddommeren med å ta offside-avgjørelser ved å heve flagget og også føre tilsyn med innkast og hjørner.

10. Timingsregler for fotballkamp

Fotballkampen på heltid er 90 minutter og er delt inn i to halvdeler. Hver runde har 45 minutter. Etter å ha fullført første omgang får spillerne en pause i 15 minutter.

Hvis det trengs en vinner og kamptiden er 90 minutter, gjennomføres en ekstra runde på 2 x 15 minutter. Etter at poengsummen fortsatt er den samme og det ikke er noen vinner, vil en straffesparkkonkurranse gjennomføres.

11. Kick Off-regler

Avspark er ferdig når du starter kampen. Så noen regler når du starter start er som når du starter en kamp, ​​etter mål, starter andre omgang og starter ekstraomgang.

12. Målregler

Et mål blir scoret når ballen går helt over mållinjen og det ikke er noen spiller i en foul eller offside-posisjon.

13. Offside og onside regler

Offside oppstår når en spiller sender ballen til en annen spiller i motstanderens forsvar, men spilleren er foran motstanderens forsvarer. Assistentdommeren hever flagget hvis det er offside, nå kalles det motsatte av offside.

14. Ball Out-regler

Når ballen går ut til siden av feltet, vil det bli kastet inn, hvis ballen kommer ut ved siden av målet, tas et hjørne eller målspark.

Når en spiller er skadet, vil dommeren instruere spilleren om å kaste ballen ut av banen.

15. Kast inn

Når ballen er utenfor banen kastes spillet inn i eller av et av lagene.

Teamet som tar innkastet er laget som ikke kastet ballen ut. Bruk begge hender når du kaster ballen, og ballen holdes over hodet. I tillegg bør ikke spillerne løfte ballen for lenge.

16. Målspark

Et målspark tas når ballen krysser linjen ved siden av målet forårsaket av motspiller.

Dette sparket kan tas av en av spillerne, det være seg en keeper eller en lagkamerat, forutsatt at han ikke overskrider målvaktsområdet.

17. hjørnespark (hjørnespark)

Et hjørnespark tas når ballen krysser linjen ved siden av målet forårsaket av spilleren selv. Hjørnespark tas av en motspiller i hjørneområdet.

18. Bytte

I en fotballkamp kan det bare foretas bytter for 3 spillere.

19. Bruddregler

Når det oppstår et alvorlig brudd, for eksempel hard takling, håndball, trekke motstanderens skjorte, forstyrrende bevegelse og så videre. Dommeren har rett til å utstede to kort, nemlig et rødt og gult kort.

Det gis et rødt kort til en spiller som begår en alvorlig felling, og konsekvensen er at spilleren blir utvist. Mens det gis et gult kort for en streng advarsel, vil du automatisk få et rødt kort hvis du får to gule kort.

20. Regler for frispark (frispark)

Frispark gjøres når spilleren begår et frispark. Der bruddet oppstår, kan frisparkballen sparkes direkte i målet, eller den kan gjøres en pasning til en annen spiller.

21. Straff

Spillere som begår en felling i keeperområdet, blir belønnet med et straffespark. Disse bruddene inkluderer taklinger, håndball og flere andre brudd begått i straffområdet. En av spillerne vil bli utnevnt til å ta denne straffen

Dette er en forklaring på de forskjellige reglene i fotballspill. Kan være nyttig!